Vraag over de producten?

Hoe gebruik ik de olie?

De gebruiksaanwijzing voor de olie is eenvoudig. Begin met één druppeltje onder de tong te doen. Niet doorslikken, maar als dat wel gebeurt, is het ook niet erg. Meestal is de druppel binnen een paar minuten door de mond opgenomen. Daarna dagelijks de dosering met een druppel verhogen, totdat je het juiste effect bereikt. Dat moment is voor ieder mens verschillend. Het belangrijkste is om steeds goed naar je lichaam te luisteren. 

Wat is de juiste dosering?

Dat hangt helemaal af van de persoon, en van de aandoening. Je kunt in het algemeen wel zeggen dat mensen met ernstige klachten veel druppels binnen moeten krijgen en dat mensen met minder ernstige klachten zoals slapeloosheid met minder druppeltjes afkunnen. De olie is een heel persoonlijk middel, je kunt van tevoren niets zeggen over hoeveel jij nodig hebt, en ook niet welke combinatie van varianten voor jou het beste werkt. Het is niet afhankelijk van lichaamsgewicht, geslacht of leeftijd.

Kan ik de olie aan kinderen geven?

Hier kunnen wij bevestigend op antwoorden, vanwege het feit dat dit nu al gebeurt. Door middel van klant reacties die wij krijgen weten wij dat er inderdaad ouders zijn die hun kind wietolie geven, bijvoorbeeld in verband met slapeloosheid, pijn of ADHD. Hoewel de ervaringen hiermee over het algemeen goed lijken te zijn, dien je hierbij natuurlijk altijd goed op te letten. Met name de light varianten kunnen geschikter zijn voor kinderen. 

Kan ik de olie aan dieren geven?

Het antwoord hierop is ja. Alle dieren die tot nu toe onderzocht zijn op het hebben van een endocannabinoïde systeem (en dat zijn er veel) bleken zo’n systeem inderdaad overeenkomstig te hebben met mensen. Ze hebben dezelfde cannabinoïdereceptoren op hun cellen. Dit betekent dat de olie ook voor dieren een geschikt therapeutisch middel kunnen zijn bij ziekte en pijn. Ook de gebruiksaanwijzing is hetzelfde, en het belangrijkste hierbij is om altijd rustig te beginnen. Met name de light varianten kunnen geschikt zijn voor dieren. 

Kan ik de olie naast mijn huidige medicijnen gebruiken?

Ja, vaak gaat de olie goed samen met medicatie. Wel adviseren wij altijd om het gebruik van de olie eerst met uw arts te bespreken. Medicatie en olie werken vaak op verschillende manieren in ons lichaam. De meeste farmaceutische medicijnen hebben een zogenaamde allopathische werking, oftewel ze proberen de symptomen van een bepaalde aandoening te onderdrukken. De olie daarentegen ondersteunt het eigen lichaam juist. Het ondersteunt het eigen endocannabinoïde systeem, een inwendig systeem dat allerlei belangrijke lichaamsfuncties met elkaar coördineert, zoals de spijsvertering, het afweersysteem en het slaap-waakritme, om zo het lichaam in homeostase te houden.

Hoe lang kan ik de olie bewaren?

Nou, heel lang. De meeste mensen zijn allang door hun flesje olie heen voordat ze überhaupt in de buurt komen van een houdbaarheidsdatum. Maar ook van mensen die de olie lang bewaarden hebben we nog nooit gehoord dat hun olie bedierf, of minder effectief was. Wij houden altijd aan dat olie in die bewaard is in een keukenkast minimaal een half jaar houdbaar is en olie die is bewaard in de koelkast langer dan jaar. 

Kan de olie helpen bij fibromyalgie?

Een slecht functionerend endocannabinoïde systeem leidt vaak tot een verstoorde stofwisseling, en dit kan weer een teveel aan vrije radicalen in het lichaam tot gevolg hebben. Deze radicalen zorgen voor constante ontstekingen, en dit leidt tot chronische pijn. De fytocannabinoïden van de cannabisplant kunnen het endocannabinoïdetekort weer aanvullen, en zo de klachten verlichten.

 

 
Helpt de olie ook bij ontstekingen?

Jazeker, dat doet het. Een ontsteking is een reactie van het lichaam op de inwendige beschadiging van weefsels of op schadelijke factoren die van buitenaf komen, zoals bacteriën.

 
Kan ik de olie meenemen naar het buitenland?

Nee, wij raden af om de olie mee te nemen naar het buitenland.

Wanneer olie niet geschikt?

De olie heeft invloed op uw bloeddruk. Daarom is het zeker voor mensen met hartklachten en/of bloeddrukproblemen belangrijk dat u het gebruik van de olie eerst met uw arts bespreekt. 

De olie is niet geschikt voor mensen met aanleg voor psychoses.

Kan er gewenning optreden?

Dat verschilt ook per persoon, maar over het algemeen valt het mee. Sommige mensen moeten na verloop van tijd iets meer druppels nemen om hetzelfde effect te houden, maar dat hoeft niet bij iedereen. 

Als er gewenning lijkt op te treden dat kunt u proberen om 1 a 2 weken te stopen met de olie. Na deze periode zijn de effecten vaak weer zoals vanouds. Houdt hier rekening mee bij de dosering na deze periode. 

Kan ik de olie ook preventief gebruiken?

Ja, voorkomen is altijd beter dan genezen. Bij preventief gebruik zijn er ook lagere doseringen nodig. Vaak zijn 1 of 2 druppels per dag genoeg.

Mag ik autorijden?

De wet ‘besluit alcohol, drugs en geneesmiddelen in het verkeer’ stelt een grenswaarde aan de cannabinoïde THC. Andere cannabinoïden zoals CBD, CBG en CBN zijn in de wet niet opgenomen en legaal in het verkeer te gebruiken.

Mag ik olie gebruiken bij zwangerschap?

Hoewel olie niet in verband wordt gebracht met negatieve effecten op de ontwikkeling van je baby, raden wij het gebruik van olie tijdens je zwangerschap af. Dit omdat er simpelweg te weinig onderzoek is gedaan naar de effecten.

Vraag over de verzending?

Hoe betaal ik?

Wanneer u uw bestelling heeft afgerond kunt u het totaalbedrag via bankoverschrijving overmaken op rekeningnummer NL 87 INGB 000788 08 68 tnv Happy CBD. Graag bij de omschrijving van uw betaling uw bestelnummer vermelden. 

Wanneer wordt mijn bestelling verstuurd?

Zodra uw betaling door ons is ontvangen zal de bestelling in behandeling worden genomen. Bestellingen die op werkdagen vóór 16:00 geplaatst en betaald zijn verzenden wij dezelfde werkdag nog. Zo hebt u uw bestelling zo snel mogelijk in huis. 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling binnen heb?

Wij verzenden uw bestelling discreet per PostNL brievenbuspost. Meestal duren brievenbuspost zendingen binnen Nederland 1-3 werkdagen. Brievenbuspost zendingen naar België duren meestal 4-7 werkdagen. 

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen, wat nu?

Wanneer u voor uw bestelling hebt betaalt is het natuurlijk erg vervelend als uw bestelling niet wordt bezorgd. PostNL werkt met duizenden poststukken per dag en soms raakt er weleens een zoek. Wanneer uw bestelling na 7 werkdagen nog niet heeft ontvangen stuur ons dan een e-mail en dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op om een oplossing te bespreken. 

Moet ik thuis blijven voor een levering?

Uw bestelling wordt per PostNL brievenbuspost verzonden. Uw bestelling past dus door de brievenbus en u hoeft niet thuis te blijven om een zending in ontvangst te nemen.